Groepsfoto ambassadeurs

Bij Meat&More hebben we een schenking van 20.000 euro verdeeld over 19 goede doelen. De initiatieven werden gekozen door onze medewerkers, onze eigen #MMtoppers. Als ambassadeurs van de goede doelen mochten ze symbolisch hun cheque in ontvangst nemen tijdens het Nazomerfeest, ons eigenste personeelsfeest.

In maart openden we ons nieuw distributiecentrum op de hoofdzetel in Aalter. Onder het motto ‘vandaag werken aan overmorgen’ lanceerden we tijdens de feestelijke opening van het nieuwe gebouw een oproep aan al onze medewerkers. Die konden namelijk een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt voorstellen. Zo vonden we 24 ambassadeurs van in totaal 19 verschillende organisaties. De goede doelen gaan van het lokale Aalternatief tot vzw Boven De Wolken, Fonds Emilie Leus en vzw Dappere Bengeltjes. Zij krijgen elk een deel van het totaalbedrag, namelijk 20.000 euro.

‘Vanuit onze visie op duurzaam ondernemen investeren we in de toekomst. Dat doen we niet alleen door te investeren in groei en infrastructuur, maar ook in onze medewerkers. Onze medewerkers maken namelijk mee het verschil en door hen de kans te geven hun favoriete goed doel naar voren te schuiven, investeren we ook in wat voor hen belangrijk is’, vertelt William Ally.

Bijdrage aan een meer zorgeloze wereld

Een van de vzw’s die op deze manier steun krijgt van het voedingsbedrijf is vzw De Dappere Bengeltjes, een organisatie die zich inzet voor patiënten en hun families op neonatologie. Maar liefst vier collega’s stapten naar voren als ambassadeur voor de vzw. Een van hen is strategy manager Tom Vandenberghe: ‘Werken bij Meat&More is veel meer dan een job, het is de kans om iets bij te dragen in de richting van een meer zorgeloze wereld. Het idee dat we als bedrijf een vzw zoals De Dappere Bengeltjes steunen maakt mij heel trots. De gedachte dat we op die manier mee een verschil maken voor ouders en gezinnen in een heel moeilijke situatie maakt mij blij en dankbaar dat we dit kunnen doen.’

Groepsfoto ambassadeurs

Ook het goede doel van Linda Hertleer (links op de foto), winkelmedewerker bij Buurtslagers, krijgt een deel van de schenking. ‘Ik kreeg in mijn omgeving al meerdere malen te maken met kanker. Daarom ben ik ambassadeur voor vzw Huyse Nestelt uit Eeklo. Het is een inloophuis dat ondersteuning en ontspanning biedt aan patiënten en hun familie. De vzw vormt een brug tussen het ziekenhuis en de terugkeer naar het gewone leven. Dankzij deze centen kan er meer ondersteuning zijn, iets wat ik zo belangrijk vind.

Symbolische cheque

De ambassadeurs van de verschillende goede doelen mochten symbolisch een cheque in ontvangst nemen tijdens het Nazomerfeest, ons personeelfeest voor iedereen van Meat&More, Bon’Ap en Buurtslagers.