Youca Action Day: jongeren bij Meat&More

Donderdag 18 oktober was Youca Action Day, de vroegere Zuiddag. Op die dag kruipen traditiegetrouw meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren tussen 15 en 19 jaar voor één dag in de kleren van beroepskrachten binnen een bedrijf, organisatie, overheid of bij een particulier. Ook bij Meat&More namen we dit jaar opnieuw deel aan de campagne. Zes leerlingen hielpen onze verschillende afdelingen. Je vond er eentje bij Marketing & Communicatie, Veiligheid & Preventie en Productpromoties. Ook de Personeelsdienst en de afdeling Werkvereenvoudiging kregen versterking.

Het loon dat de leerlingen daarmee verdienen, gaat rechtstreeks naar projecten van geëngageerde jongeren in zowel Ecuador als België. Zo stimuleert YOUCA, Youth for Change and Action, jongeren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Bij Meat&More willen we zo jongeren bewustmaken van belangrijke maatschappelijke thema's en hun engagement en participatie verder ondersteunen.

Vandaag was ik één van de YOUCA-studenten bij Meat&More. We begonnen met een rondleiding door het bedrijf en ik volgde ook een vergadering mee. Het was een leuke en leerrijke dag waarbij ik erg vriendelijke mensen heb ontmoet. De kers op de taart van deze leuke dag is dat mijn 'loon' naar een goed doel in Ecuador gaat.
Enid
collega-voor-één-dag